آتش سوزی یکی از رخدادهای شایع درون ساختمانها و واحدهای صنعتی است، حادثهای که اگر رخ دهد معمولا خسارات زیادی هم از نظر مالی و هم جانی به بار میآورد.
هنگام آتش سوزی استرس و فشار زیادی به افراد وارد میشود و معمولا نداشتن آموزش و مهمتر از آن در اختیار نداشتن ملزومات آتش نشانی و تجهیزات مورد نیاز، گاها موجب اقدامات اشتباهی توسط افراد میگردد که نه تنها به مهار آتش کمکی نمیکند، بلکه امکان خسارت را نیز افزایش میدهد. بنابراین هر ساختمان باید مجهز به یک واحد آتش نشانی کوچک برای شرایط بحرانی قبل از رسیدن نیروهای امدادی باشد.
شاید برایتان جالب باشد که نام ملزومات آتش نشانی که توسط نیروهای آتش نشانی استفاده میگردد چیست و هر کدام در شرایط مختلف چه کاربردی دارند؟ در زیر به بخشی از این ملزومات اشاره میکنیم.
- هیدرانت آتش نشانی
- نازل آتش نشانی
- نازل فلزی آتش نشانی
- مانیتور عنکبوتی
- مانیتور آتش نشانی پرتابل
- کوپلینگ آتش نشانی
- شیر هیدرانت آتش نشانی
- شیر آتش نشانی گلاب
- شیرفلکه آتش نشانی
- درپوش هیدرانت آتش نشانی
- جعبه هوز ریل آتش نشانی
- اسپرینکلر
- جعبه آتش نشانی ایستاده
معمولا جعبههای آتش نشانی نخستین ملزومات آتش نشانی ساختمانها هستند که در دقایق اولیه و حیاتی اطفای حریق بسیار کاربردی هستند. پاکسازی محیط از دود و غبار شعلههای آتش، کنترل گسترش آتش سوزی و ایجاد زمان و مسیری مطمئن برای نجات افراد گرفتار و حادثه دیده از کاربردهای ملزومات آتش نشانی ساختمانها هستند.
انواع جعبه های آتش نشانی
جعبه آتش نشانی یا فایر باکس در نوع خود از بهترین ملزومات آتش نشانی و رکن اصلی سیستم اطفاء حریق در ساختمانهای مسکونی، ادارات، کارخانجات و سولههای صنعتی، تولیدی، انبار کالاها و … است.
• جعبه آتش نشانی با شیلنگ نواری
این شیلنگهای نواری برای خاموش کردن آتشهای بزرگ ساخته شده است و از جنس همان لولههایی هستند که آتش نشانان در عملیات اطفا حریق از آن استفاده میکنند. کاربرد این جعبهها در محلهایی است که فضای بزرگی دارند و احتمال ایجاد آتش سوزی با حجم بالا وجود داشته باشد.
• جعبه آتش نشانی با لوله پلاستیکی
لولههای پلاستیکی درون این جعبهها برای اطفاء حریقهای کوچک مورد استفاده قرار میگیرند و درون واحدهای اداری یا مسکونی قرار داده میشوند. انعطاف این نوع از ملزومات آتش نشانی بسیار بالاست و قطر کمی دارند و چون بر روی قرقره سوار هستند با اندازه مشخصی از داخل جعبه به بیرون میآیند.
• جعبه آتش نشاني با کپسول آتش نشانی
در این جعبهها اضافه بر سایر ملزومات آتش نشانی، یک دستگاه کپسول آتش نشانی نیز هماهنگ با دیگر محتویات درون جعبه قرار میگیرد. این جعبهها باید در تمامی ساختمانها و حتی ماشینها نیز وجود داشته باشد و روش استفاده از آنها باید به تمامی افراد آموزش داده شود تا در مواقع بروز آتشهای کوچک از گسترش آن جلوگیری نمود تا آتش گسترده نشود.