تاسیسات هر مجموعهای قلب آن مجموعه به شمار میرود و وظیفه انتقال عناصر حیاتی برای قسمتهای مختلف پروژه را بر عهده دارد. مهمترین دلیلی که تاسیسات صنعتی درون کارخانجات به این حد رشد داشتهاند عامل بهینه سازی است. برای بهینه سازی در مصرف انرژی و زمان و کیفیت کار در جامعه صنعتی امروز طراحی تاسیسات صنعتی در دو بخش تاسیسات مکانیکی و تاسیسات الکتریکی طراحی گردیده است.
تاسیسات کارخانجات
محور اصلی تاسیسات مکانیکی مربوط به طراحی تاسیسات و نحوه عملکرد سرمایشی و گرمایشی ساختمانها و کارخانجات صنعتی است. علاوه بر این مبحث انتقال مایعات و سیالات از نقطهای به قسمت دیگر نیز وجود دارد که نیاز به استفاده از تجهیزات و شیرآلات صنعتی دارد.
بیشترین هزینه در کارخانجات یا حتی پروژههای بزرگتر مانند نفت و پتروشیمی مربوط به تهیه و تولید تجهیزات و تاسیسات آن است. کلیه شرکتها در نهایت با خرید تجهیزات نفت و گاز و پتروشیمی به دنبال افزایش راندمان کاری و بهینهسازی فرایندهای تولید میباشند. تکنولوژی روز دنیا همچون شیرآلات صنعتی تمام خودکار کمک شایانی به بهینهسازی مصرف انرژی نموده است.
روند پیاده سازی تاسیسات یک واحد صنعتی به شرح زیر است:
تأسیسات الکتریکی چیست؟
تامین، توزیع و انتقال برق در واحدهای مختلف بر عهده تاسیسات الکتریکی آن مجموعه می باشد.
تاسیسات الکترونیکی هر مجموعه ای شامل جزئیات زیر میباشد:
واحدهای مختلف تاسیسات مکانیکی شرکت ها چیست؟
تاسیسات مکانیکی یک کارخانه یا مجموعه صنعتی را میتوان به 4 قسمت کلی تقسیم نمود که نقش مجموعه شیرآلات صنعتی در همه آنها نسبت به سایر تجهیزات مکانیکی پررنگتر است